Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)


Σας ενημερώνουμε ότι, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων ωφελουμένων και των επιχειρήσεων που προσφέρουν θέσεις για πρακτική άσκηση της που λήγει την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 και ώρα 14:00, παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 και ώρα 18:00.

«Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξηςστον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών»

Χίλιοι άνεργοι νέοι και νέες στη Βόρεια Ελλάδα, 18 έως 24 ετών, έχουν την δυνατότητα να καταρτιστούν, να πιστοποιηθούν, να επιδοτηθούν και να ξεκινήσουν να εργάζονται στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), μέσω προγράμματος, που υλοποιεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΥΕ/ΕΚΤ).
Οι δύο φορείς (ΣΕΠΒΕ και ΕΥΕ) απευθύνουν πρόσκληση σε μη οικονομικά ενεργούς νέους/-ες να μπουν στον ραγδαία αναπτυσσόμενο κόσμο της Πληροφορικής και Επικοινωνίας που, όπως δείχνουν μελέτες, στα επόμενα χρόνια θα χρειαστεί να καλύψει περισσότερες από 500.000 θέσεις εργασίας με νέους και νέες επαγγελματίες.
Το πρόγραμμα προβλέπει την πραγματοποίηση Θεωρητικής Κατάρτισης 120 ωρών και Πρακτικής Άσκησης 260 ωρών.

Ενδεικτικά, τα αντικείμενα κατάρτισης είναι τα εξής:

για άνεργους νέους 18-24 ετών
·           Web development
·           Mobile development
·           Cloud computing
·           Digital marketing
·           Web design
·           Robotics
·           E-commerce
H Πρακτική Άσκηση θα υλοποιείται σε πραγματικές συνθήκες εργασίας σε επιχειρήσεις, οι οποίες σχετίζονται με τα αντικείμενα κατάρτισης και δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα, όπου υλοποιήθηκε το πρόγραμμα κατάρτισης.

Η ενδεικτική κατανομή των ωφελούμενων ανά Διοικητική Περιφέρεια παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ

Αν. Μακεδονία - Θράκη 170
Θεσσαλία 194
Ήπειρος 96
Κεντρική Μακεδονία 482
Δυτική Μακεδονία 58
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 1000

Οι δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους, που υλοποιούν ο ΣΕΠΒΕ και η ΕΥΕ/ΕΚΤ, είναι επιδοτούμενες, τόσο στο στάδιο της θεωρητικής κατάρτισης όσο και κατά την πρακτική άσκηση που θα έχουν οι συμμετέχοντες.

Η δήλωση συμμετοχής στη Δράση γίνεται με την υποβολή αίτησης αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας :


Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 29 Ιουλίου και η επιλογή των ωφελούμενων θα γίνει με βάση μοριοδότηση. Στην ίδια ηλεκτρονική πλατφόρμα δηλώνουν συμμετοχή και οι επιχειρήσεις, που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και να απασχολήσουν καταρτιζόμενους.