Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Επίσκεψη των μαθητών του τομέα Πληροφορικής στο Κέντρο Δικτύου Τηλεματικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


Τα τμήματα της Β΄ και Γ΄ τάξης του τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Βόλου επισκέφθηκαν τη Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013, το Κέντρο Δικτύου Τηλεματικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ενημερώθηκαν για θέματα Δικτύων και Ασφάλειας στο Διαδίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα:
  • Η Κουτσιφέλη Μαρία, Μηχανικός Δικτύων και υπεύθυνη για το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ενημέρωσε τους μαθητές για το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και τις υπηρεσίες του και στη συνέχεια τους έδωσε χρήσιμες συμβουλές για θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο.
  • Ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης, Μηχανικός Δικτύων του Κέντρου Δικτύου Τηλεματικής, περιέγραψε στους μαθητές την αρχιτεκτονική του Διαδικτύου και ειδικότερα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.
  • Ο Νικόλαος Ασήμος, υπάλληλος ΙΔΑΧ ειδικότητας Πληροφορικής στη Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενημέρωσε τους μαθητές για το ρόλο και τις υπηρεσίες του Κέντρου Δικτύου Τηλεματικής και στη συνέχεια ξενάγησε κατά ομάδες τους μαθητές στο χώρο που φιλοξενούνται οι εξυπηρετητές (servers) του κέντρου.

Η επίσκεψη ήταν πολύ ωφέλιμη για τους μαθητές καθώς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να έρθουν σε επαφή με πρακτικές εφαρμογές των τεχνολογιών δικτύων και διαδικτύου και να συνδέσουν το πρόγραμμα σπουδών του τομέα τους με αυτές τις εφαρμογές.

Η διεύθυνση και οι διδάσκοντες εκπαιδευτικοί του τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Βόλου ευχαριστούν όλους τους εισηγητές και τη διοίκηση του Κέντρου Δικτύου Τηλεματικής για τη φιλοξενία και την ενημέρωση.